Mertens is niet af te stoppen bij Napoli, nummer vijftig voor de Rode Duivel

Mertens is niet af te stoppen bij Napoli, nummer vijftig voor de Rode Duivel

15-01-2017 21:30

Dries Mertens is bezig aan zijn beste seizoen ooit voor Napoli. Ook zondagmiddag was hij weer goed voor een doelpunt, zijn vijftigste al in het shirt van Napoli.

Mertens kreeg tegen Pescara opnieuw een kans in de spits. Ook tegen de staartploeg kon de (flank)aanvaller het verschil maken. Enkele minuten voor tijd maakte hij er 3-0 van. Dat vierde hij met zijn traditionele viering: een hartje. Dankzij het doelpunt van Mertens blijft Napoli strijden voor de titel. Het staat momenteel op de derde plek in de stand.

Het seizoen van Mertens kan nu al een succes genoemd worden. Tegen Pescara scoorde hij zijn vijftigste doelpunt voor Napoli. Zestien van die doelpunten werden dit seizoen gescoord. In 24 wedstrijden vond hij zestien keer het doel. Daarnaast was hij ook goed voor zeven assists.

De Rode Duivel kon vooral de laatste wedstrijden bekoren. In totaal scoorde hij maar liefst negen keer in de laatste vijf wedstrijden. Daarvoor wordt hij mogelijk ook beloond met een nieuw contract bij de Napolitanen.

Bekijk hier het doelpunt van Mertens en de viering.