'Einde verhaal voor Kompany: Guardiola heeft slecht nieuws voor Rode Duivel'

'Einde verhaal voor Kompany: Guardiola heeft slecht nieuws voor Rode Duivel'

15-01-2017 20:56

Liefst elf contractspelers van Manchester City krijgen in mei te horen dat ze op zoek moeten naar een nieuwe club. Diverse verbintenissen worden niet verlengd door de Premier League-grootmacht. Ook Vincent Kompany krijgt slecht nieuws.

Joe Hart (Torino), Eliaquim Mangala (Valencia), Wilfried Bony (Stoke City) en Samir Nasri (Sevilla) hoeven niet te rekenen op een terugkeer in de selectie van City. Zij gaan in de zomer in de verkoop, weet The Daily Mirror. 

De contracten van routiniers Pablo Zabaleta, Gaël Clichy, Bacary Sagna, Jesus Navas en Willy Caballero lopen op 1 juli aanstaande af. Het vijftal krijgt binnen enkele maanden te horen dat zij op zoek moeten naar een nieuwe werkgever. 

Aanvoerder Vincent Kompany - ook dit seizoen weer vaker niet dan wel fit - komt ook niet meer in de plannen van Guardiola voor. Hetzelfde geldt voor vleugelverdediger Aleksandar Kolarov. City verloor zondag met 4-0 van Everton. Na 21 speelrondes in de Premier League bedraagt de achterstand op koploper Chelsea tien punten.