STVV was andere Belgische club te snel af voor twee Bruggelingen

STVV was andere Belgische club te snel af voor twee Bruggelingen

15-01-2017 20:32

Club Brugge zag in de wintertransferperiode drie spelers vertrekken naar STVV. Sébastien Bruzzese, Boli Bolingoli en Brandon Mechele werden uitgeleend aan de Truienaren. STVV leek niet de enige optie geweest te zijn voor de Bruggelingen.

Eerder raakte al bekend dat Royal Excel Moeskroen interesse toonde in Mechele. Maar er was nog een andere ploeg die de verdediger wilde overnemen. KSV Roeselare, dat uitkomt in de Eerste Klasse B, dacht ook aan Bolingoli en Mechele. De West-Vlaamse club wil absoluut promoveren naar Eerste Klasse A. Daarvoor dacht het de versterking van Mechele en Bolingoli te kunnen gebruiken. STVV was de club echter te snel af.

"Mechele en Bolingoli van Club Brugge stonden hoog op onze verlanglijst", bevestigt voorzitter Yves Olivier bij de Krant van West-Vlaanderen. "Maar die jongens zijn een andere richting uitgegaan." Roeselare denkt nog wel aan extra speler. "We blijven echter alert op de transfermarkt en als het kan, zullen we toeslaan. We zijn wel ontgoocheld dat die jongens niet voor ons hebben gekozen."

De club haalde deze transferperiode alvast een nieuwe aanvaller in huis. Het trok Dylan Lambrecth op huurbasis aan. De spits werd door RSC Anderlecht overgenomen van FC Luik en meteen bij Roeselare gestald.