Onherkenbare Boeckx gaat pintje drinken: Heb me verkleed als de Kerstman

Onherkenbare Boeckx gaat pintje drinken: "Heb me verkleed als de Kerstman"

15-01-2017 20:15
1

Frank Boeckx heeft doorheen zijn carrière als profvoetballer heel wat sterke verhalen verzameld, zo ook bij STVV. Daar ging hij in de zomer op een terras zitten, verkleed als de Kerstman. Op die manier konden andere mensen hem niet herkennen.

Boeckx had zo zijn redenen om incognito te zijn, want het ging in die periode niet goed met STVV. Hij wilde geen gezeur van supporters als hij iets ging drinken, en dus bedacht hij een feilloos plan.

"Ik heb me verkleed als Kerstman, Egon Wisniowski was Sinterklaas. Helaas heb ik er geen foto's van, want we wilden niet gezien worden. Maar we zijn toen gewoon een pintje gaan drinken op een terras. Het was wel superwarm, en we waren een grappig zicht. 35 graden, maar Sinterklaas en de Kerstman gaan gewoon op een terras zitten", lacht Boeckx op Radio Nostalgie.

Boeckx heeft heel wat interessante verhalen te vertellen, maar er wordt ook aardig wat over hem verzonnen. De legende waarin hij in een marcelleke zijn contract bij Anderlecht kwam tekenen is absoluut niet waar