Lierse slaagt niet in opzet, Antwerp blijft leider in Eerste Klasse B

15-01-2017 19:51
1

Lierse SK is er niet in geslaagd om op bezoek te winnen van Union. Het speelde 0-0 gelijk tegen de Brusselse ploeg. Goed nieuws dus voor Antwerp, dat daardoor leider blijft in Eerste Klasse B.

Na de winst van Antwerp op het veld van Cercle, wist Lierse wat het te doen stond. De Pallieters moesten op bezoek bij Union Sint-Gillis de drie punten pakken. Makkelijker gezegd dan gedaan, zo blijkt. De Brusselaars hielden in eigen huis bijzonder goed stand tegen de titelkandidaat.

De eerste helft was wel voor Lierse, met een bijzonder goede kans voor de Pallieters. Union hield echter de nul op het bord. Ook na rust kreeg Lierse nog enkele goede kansen op het eerste doelpunt, onder meer via Ahmed Sayed. Een doelpunt zat er weliswaar niet in. Union kon rekenen op zijn sterke defensie. De wedstrijd eindigde uiteindelijk in een scoreloos gelijkspel.

Door het gelijkspel blijft Lierse steken op een tweede plek in de stand. Goed nieuws voor Antwerp, dat daardoor de speeldag afsluit als leider. Het heeft nu twee punten voorsprong op de Pallieters.