Manchester United maakt fout van Pogba ongedaan, Mignolet uitblinker

Manchester United maakt fout van Pogba ongedaan, Mignolet uitblinker

15-01-2017 18:58

De Engelse clash tussen Manchester en Liverpool heeft geen winnaar opgeleverd. Even leek Paul Pogba de schlemiel van de wedstrijd te worden, maar Zlatan Ibrahimovic maakte in de slotfase de gelijkmaker. Liverpool morst zo dure punten in de titelstrijd.

Pogba  veroorzaakte halverwege de eerste helft een strafschop, nadat hij bij een hoekschop hands maakte. Vlak daarvoor had de duurste speler ter wereld verzuimd United op voorsprong te zetten. Hij faalde oog in oog met Simon Mignolet, die United vaker dwars zat. Waar Pogba de bal niet in het doel kreeg, faalde James Milner niet vanaf de penaltystip.

Gezien de kansen die United in de wedstrijd had was de gelijkmaker van Zlatan verdiend. Vooral in de eerst helft liet de thuisploeg na om te scoren. Henrikh Mkhitaryan en Zlatan sprongen slecht met de mogelijkheden om. Op het uur werd Divock Origi bij Liverpool vervangen door Philippe Coutinho.

Invaller Fellaini beslissend
Zes minuten voor tijd was de Zweed wél scherp. Invaller Marouane Fellaini raakte eerst nog het aluminium, Antonio Valencia pikte bal op en legde die op het hoofd van de spits. Via de onderkant van de lat was het raak. Georginio Wijnaldum had in de blessuretijd nog een kans om zich onsterfelijk te maken, maar het slappe schot was een eenvoudige prooi voor David De Gea.

Liverpool ziet koploper Chelsea zo verder uitlopen. The Reds hebben zeven punten minder dan de Londenaren. Tottenham Hotspur is bovendien op doelsaldo de nieuwe nummer twee in de Premier League.