Italiaanse topclubs boeken zeges; Nainggolan en Mertens aan het kanon

15-01-2017 17:35

AS Roma blijft Serie A-koploper Juventus in de nek hijgen. Zondagmiddag boekte de nummer twee van Italië een bescheiden zege bij het Udinese van Sven Kums: 0-1. Radja Nainggolan tekende voor de enige treffer van de wedstrijd.

Al in de twaalfde minuut van het duel in Udine scoorde de Belgische middenvelder. Strootman verstuurde met links een knappe pass en Nainggolan schoot met rechts raak in de verre hoek. Even later had Edin Dzeko de 0-2 op zijn voeten. Een penalty van de Bosnische spits vloog echter over het doel.

Roma-concurrent SS Lazio won ook, met 2-1 van Atalanta Bergamo. In de 68e minuut tekente Ciro Immobile voor de winnende treffer. Lazio heeft nu veertig punten uit twintig duels. Roma heeft er vier meer.

Ook nummer drie SSC Napoli boekte een zege. Hekkensluiter Pescara werd met 3-1 verslagen. Lorenzo Tonelli, Marek Hamsik en Dries Mertens scoorden. De Rode Duivel vierde zijn doelpunt met een heel romantisch hartje voor zijn vriendin Kat.

De achterstand van Napoli op koploper Juventus bedraagt vier punten. De Oude Dame heeft nog twee duels in te halen. Zondagavond om 20.45 is Fiorentina de tegenstander.