Antwerp zet goede reeks verder met overwinning op het veld van Cercle

15-01-2017 16:22

Antwerp heeft zondagnamiddag een goede zaak gedaan in de strijd om de tweede periodetitel. De oudste club van het land won met het kleinste verschil op het veld van Cercle Brugge. Het enige doelpunt van de partij werd diep in de tweede helft gescoord door Stephen Buyl.

Antwerp na de sterkste start in het Jan Breydelstadion. Pogingen van Tuur Dierckx en William Owusu waren echter te zwak om Cercle-doelman Nardi te bedreigen. De thuisploeg kon daar weinig tegenover zetten in de eerste periode. Een kopbal van Pierre Bourdin zoefde rakelings naast de kooi van Antwerp.

Wim De Decker herzette tijdens de pauze zijn pionnen en bracht Björn Vleminckx tussen de lijnen. Antwerp bleef zoeken naar het openingsdoelpunt in de tweede helft. Kansen voor Vleminckx, Dierckx en Faris Haroun bleven echter onbenut. Twintig minuten voor affluiten mochten de Antwerpenaren eindelijk juichen.

Na een knappe actie via Joren Dom en Dierckx kwam het leer bij Stephen Buyl. De ex-speler van Cercle twijfelde niet en knalde de 0-1 tegen de netten. Cercle probeerde de bakens nog te verzetten in de slotfase, maar Antwerp was oppermachtig.

De Great Old zet de goede lijn van de afgelopen weken verder. Het springt voorlopig over Roeselare naar de eerste plaats in de strijd voor de tweede periodetitel. Lierse kan zondagavond nog over Antwerp springen als ze kunnen winnen op het veld van Union (18u).