Pogba weigerde absolute grootmachten voor Mourinho en Zlatan: 'Kon daarheen'

Pogba weigerde absolute grootmachten voor Mourinho en Zlatan: 'Kon daarheen'

15-01-2017 14:06

Paul Pogba voelt zich als een vis in het water bij Manchester United, onder de vleugels van manager José Mourinho en ster Zlatan Ibrahimovic. Maar hij kon ook voor een overstap naar twee andere grootmachten kiezen.

"Ik kon ook naar Real Madrid of FC Barcelona. Die twee clubs waren ook geïnteresseerd, maar ik heb gekozen voor Manchester United", geeft Pogba aan tegenover SFR Sport. Voordat de Franse middenvelder voor zijn vorige club Juventus speelde, kwam hij ook al uit voor de Engelse grootmacht.

Nu kan hij samenwerken met Mourinho en Zlatan. "Ik weet precies hoe Zlatan bijvoorbeeld moet vinden", stelt de Fransman op de clubsite van United. "Maar ook hoe ik Anthony Martial en Marcus Rashford moet bedienen. We zijn in de afgelopen zes maanden hechter geworden. De resultaten komen vanzelf, ook door de manager."

Over Zlatan is hij méér dan te spreken. Waarom klikt het? "Geen idee. Ik kan hem gewoon blindelings vinden. Hij heeft alles, is een complete spits. Je kunt hem aanspelen, hij houdt de bal vast, hij kan ruimtes vinden, heeft geweldige skills, is goed met zijn hoofd, hij kan afronden, hij is groot en sterk… Dus."