Klopp voorkwam transfer van United-topaankoop naar Liverpool: 'Brak vakantie af'

Klopp voorkwam transfer van United-topaankoop naar Liverpool: 'Brak vakantie af'

15-01-2017 13:32

Henrikh Mkhitaryan stapte afgelopen zomer voor 42 miljoen over van Borussia Dortmund naar Manchester United. Hij had ook zomaar speler van aartsrivaal Liverpool kunnen zijn. Mkhitaryan besloot in 2013 echter om van Shakhtar Donetsk over te stappen naar Dortmund.

"Ik heb toen twee of drie keer telefonisch met Brendan Rodgers (toenmalig manager Liverpool, red.) gesproken. Hij zei letterlijk dat hij me heel graag wilde hebben en dat ik samen met Luis Suarez en Steven Gerrard zou gaan spelen", aldus Mkhitaryan tegenover The Daily Mail. "De ene helft van me vond dat ik moest gaan, de andere helft had er niet zoveel vertrouwen in. Het gat naar de Premier League was voor een magere speler uit Oekraïne misschien wel te groot."

Rodgers werd afgetroefd door zijn opvolger bij Liverpool: Jürgen Klopp. "Klopp (toenmalig trainer van Borussia Dortmund, red.) brak zijn vakantie af in de buurt van Denemarken om me in Dortmund te kunnen zien. Ik wist dat hij een goede reputatie had door zijn werk met jonge spelers en ik voelde me op mijn gemak bij Dortmund. Ik denk dat ik de juiste keuze heb gemaakt", aldus Mkhitaryan, die zondagmiddag met Manchester United tegenover Liverpool en Klopp staat.