Supporters van Club Brugge oogsten lof: Hoe Blauw-Zwart kan je zijn?

Supporters van Club Brugge oogsten lof: "Hoe Blauw-Zwart kan je zijn?"

15-01-2017 10:30
2

Club Brugge is terug van hun winterstage in Sotogrande. Niet alleen de spelers en de staf reisden af naar Spanje, ook enkele supporters maakten de reis mee. Het Nieuwsblad vindt dat bijzonder straf.

De toewijding van die supporters maakt duidelijk indruk. "In Sotogrande zag ik al supporters die in een mobilhome vol blauw-zwarte beestjes helemaal vanuit België waren meegereisd en geen training missen, de chauffeur van de Colombiaanse spelers die zijn spelers tot in Zuid-Spanje was nagereden en ook Danny Wille tekende present in het stadion van San Pedro de Alcantara. Dat is heel simpel te zien aan de zes gigantische spandoeken langs het terrein. Allemaal met de namen van de trainees: Osei-Berkoe, Verburgh, Van Landschoot, Touba, Lemoine en Vlietinck. Hij volgt de youngsters van Club overal. Zijn bijdrage aan de toekomst van Club. Hoe Blauw-Zwart kan je niet zijn?"

Fans die zelfs meereizen op de stages, het is geen unicum voor Club Brugge. "Het is wonderlijk, welke hevige Club-supporters je ontmoet als Club op stage is. Ooit in Manchester Marijke en Katrien leren kennen. Twee jonge, intelligente vrouwen met naar eigen zeggen maar één afwijking: Club Brugge. En dan kijken ze naar al die trainingen en gaan tussendoor de buurt bezoeken. Niet om te shoppen, maar om voetbalstadions te gaan bekijken."