Carrasco maakt comeback bij Atlético met nipte zege, Barcelona haalt stevig uit

14-01-2017 20:59

Atlético Madrid heeft zaterdagavond met enige moeite gewonnen tegen Real Betis. In een zeer zwakke wedstrijd maakte Nicolas Gaitan de enige treffer. Positief voor de troepen van Diego Simeone is de comeback van Rode Duivel Yannick Carrasco.

De flankaanvaller miste de voorbije twee weken drie wedstrijden van zijn club. Carrasco sukkelde met een blessure aan de achillespees. Hij zag vanop de bank hoe zijn vervanger Gaitan al na acht minuten de score opende.

De Argentijn werkte een afgeweken voorzet tegen de netten. Nadien kon de thuisploeg nauwelijks nog iets klaarmaken. Atlético kreeg amper drie schoten tussen de palen gedurende de hele wedstrijd.

Iets na het uur moest doelpuntenmaker Gaitan naar de kant voor Carrasco, maar ook de Rode Duivel kon niets meer forceren tegen Betis. In het klassement blijft Atlético vierde, op zes punten van aartsrivaal Real Madrid.

Barça haalt uit
FC Barcelona heeft een prima zaak gedaan in de Primera Division. De ploeg van Luis Enrique boekte een ruime 5-0 zege op Las Palmas, waardoor de achterstand op koploper Real Madrid nog maar één puntje is. Bij de rust stond het slechts 1-0 dankzij een treffer van Luis Suarez.

In het tweede helft stelde de thuisploeg snel orde op zaken. Lionel Messi tekende voor de belangrijke 2-0, waarna opnieuw Suarez vijf minuten later het duel op slot gooide. Ook Arda Turan verscheen op het wedstrijdformulier. De Turk tekende voor de 4-0, waarbij de assist van Messi minstens zo noemenswaardig was.

Aleix Vidal maakte het feestje met de 5-0 compleet. Zo wint Barcelona een belangrijke wedstrijd die pas in de tweede helft op gang kwam. De achterstand op Real is nog maar één punt.