Hazard dirigeert Chelsea naar ruime uitzege tegen zwakke landskampioen

Hazard dirigeert Chelsea naar ruime uitzege tegen zwakke landskampioen

14-01-2017 20:19

Chelsea staat dankzij een simpele 3-0 zege op Leicester City weer zeven punten los in de Premier League. Marcos Alonso (twee keer) en Pedro scoorden zaterdagavond namens The Blues. Topschutter Diego Costa ontbrak zoals verwacht in de wedstrijdselectie van manager Antonio Conte. 

Costa zou afgelopen week amok gemaakt in Londen. Conte vertelde overigens dat de afwezigheid van de Spaanse targetman te maken heeft met een blessure. Ook zonder Costa deed de koploper het uitstekend tegen regerend kampioen Leicester. Alonso maakt er al vroeg in de wedstrijd 0-1 van. Hazard leverde de assist. 

Na de pauze was het opnieuw Alonso die met een droge knal voor de tweede Chelsea-treffer tekende. De Spaanse linkspoot had dit seizoen pas één keer gescoord. Leicester, zonder de op de Afrika Cup aanwezige Riyad Mahrez, kon er weinig tegenover stellen. Het duel was helemaal beslist toen Pedro in de 71e minuut de 0-3 binnenkopte. 

Invaller Bathuayi
Thibaut Courtois speelde de hele wedstrijd voor The Blues. Uitblinker Hazard werd een kwartier voor affluiten naar de kant gehaald. Michy Bathuayi begon zoals steeds op de bank, maar kreeg van Conte in de slotfase toch enkele speelminuten.

Chelsea heeft nu 52 punten uit 21 gespeelde duels. Tottenham volgt met 45 punten. De nummer twee won eerder op de dag met 4-0 van West Bromwich Albion. Liverpool kan morgen dichter in de buurt komen van Chelsea. De formatie van Jürgen Klopp gaat op bezoek bij Manchester United. Leicester staat op een teleurstellende vijftiende plaats, slechts vijf punten boven de degradatiestreep.