‘Sterkhouder verlaat trainingskamp Standard, transfer zo goed als afgerond'

‘Sterkhouder verlaat trainingskamp Standard, transfer zo goed als afgerond'

14-01-2017 19:40

Ishak Belfodil heeft het trainingskamp van Standard in Spanje vroegtijdig verlaten. De Algerijnse spits sprong op het vliegtuig richting Parijs. Officieel is hij vertrokken omwille van persoonlijke redenen, maar volgens Het Nieuwsblad is hij onderweg naar Everton om zijn transfer af te ronden.

De transfersoap rond Belfodil is daardoor bijna ten einde. De spits staat al een tijdje dicht bij een overeenkomst met Everton, maar enkele makelaars speelden hoog spel waardoor de transfer bijna afsprong. Nu lijkt de overstap van de spits naar de Premier League in kannen en kruiken.

Everton zou ongeveer twaalf miljoen euro ophoesten voor Belfodil. Een monsterbedrag voor Standard, aangezien het de spits afgelopen zomer transfervrij kon oppikken. Bij The Toffees moet hij de spitsbroeder worden van Rode Duivel Romelu Lukaku.

Op Sclessin dreigt het deze winter wel een echte leegloop te worden. Onder meer Ibrahima Cissé en Adrien Trebel kunnen de club verlaten. Het vertrek van Belfodil is echter de grootste aderlating, want met zijn doelpunten was hij van goudwaarde voor Standard.