'Anderlecht krijgt nieuwe kans voor Kroatische verdediger: Besiktas haakt af'

'Anderlecht krijgt nieuwe kans voor Kroatische verdediger: Besiktas haakt af'

14-01-2017 19:19

RSC Anderlecht greep ondertussen al twee seizoen op rij naast de landstitel. Dat is onaanvaardbaar in Brussel. Manager Herman Van Holsbeeck stelt momenteel alles in het werk om de selectie van paars-wit te versterken. In het defensieve compartiment dacht Van Holsbeeck aan Matej Mitrovic, maar de Kroatische verdediger verkoos een overstap naar Besiktas.

VoetbalPrimeur meldde vorige week dat Mitrovic de overstap zou maken naar de Turkse topclub, maar volgens het Kroatische Fotomac is de transfer afgesprongen. Besiktas zou verdediger Ersan Gülum willen terughalen uit China, waardoor de transfer van Mitrovic niet meer doorgaat.

Volgens hetzelfde medium heeft Anderlecht nog steeds interesse in de verdediger van HNK Rijeka. Een week geleden zou Anderlecht nog een bod gedaan hebben van vijf miljoen euro, maar nu hebben de Brusselaars meer interesse in een uitleenbeurt met aankoopoptie.

De afgelopen twee weken streken al twee nieuwkomers neer in Neerpede. Aanvaller Kiese Thelin maakte de overstap van Bordeaux. Jongeling Mohammed Dauda kwam over van het Afrikaanse Asante Kotoko.