'Gent-middenvelder haakt af voor stage, transfer bijna in kannen en kruiken'

'Gent-middenvelder haakt af voor stage, transfer bijna in kannen en kruiken'

14-01-2017 18:52

AA Gent vertrok zaterdagvoormiddag op ministage naar Zuid-Frankrijk. Eén opvallende afwezige bij de Buffalo’s. Hannes Van Der Bruggen reisde namelijk niet mee met zijn ploegmaats. Volgens Het Nieuwsblad is de transfer van de middenvelder naar KV Kortrijk zo goed als afgerond.

De 23-jarige Van Der Bruggen zou betrokken worden in een ruiloperatie met Birger Verstraete. VoetbalPrimeur meldde zaterdagochtend al dat een akkoord tussen Gent en Kortrijk in de pijplijn zat. Door het afhaken van Van Der Bruggen voor de ministage lijkt de transfer in kannen en kruiken.

Van Der Bruggen wilde afgelopen zomer al vertrekken in de Ghelamco Arena omdat hij maar weinig aan de bak kwam. Nu lijkt hij dus op weg naar Kortrijk, waar hij een contract zal tekenen voor 2,5 jaar. In ruil daarvoor mag Gent Verstraete overnemen.

De club moet daarvoor wel nog enkele honderdduizend euro's betalen, maar dat lijkt geen probleem te zijn voor Gent. Verstraete staat ook in de belangstelling van Club Brugge en enkele Spaanse teams, maar die lijken achter het net te vissen.