Scoreloos gelijkspel in oefenpot tussen Kortrijk en Mechelen

Scoreloos gelijkspel in oefenpot tussen Kortrijk en Mechelen

14-01-2017 18:40

Zaterdagnamiddag stond de oefenpartij tussen KV Kortrijk en KV Mechelen op het programma. Beide ploegen wilden zich op die manier klaarstomen voor de eerste wedstrijd na de winterstop.

Zowel KV Kortrijk als KV Mechelen begonnen uitstekend aan de partij. Kortrijk kon enkele keren gevaarlijk dreigen, maar kwam niet tot scoren. Na een half uur kreeg KV Mechelen dan dé kans om op voorsprong te klimmen via strafschop. Thomas Kaminski pakte echter uit met een goede redding op de elfmeter van Zeljko Filipovic.

Het ongure weer maakte het niet gemakkelijk voor de spelers om verzorgd voetbal te spelen. Kortrijk-nieuwkomer Teddy Chevalier kreeg nog enkele kansen, maar kwam niet tot scoren. Aan de overkant waren Mats Rits en Nils Schouterden dicht bij de openingstreffer. Schouterden mikte een poging op de kruising. Kortrijk trok hierna de lakens naar zich toe en vooral Lars Veldwijk kreeg nog enkele mooie kansen om de wedstrijd te beslissen. Toch kon uiteindelijk geen van beide ploegen scoren en eindigde de wedstrijd op een billijk 0-0 gelijkspel.