Arsenal duwt Swansea nog dieper, Defour en Kabasele mogen nog eens starten

14-01-2017 18:10

Swansea City heeft zaterdagnamiddag opnieuw een zware klap gekregen. Arsenal won vlotjes met 0-4 op het veld van de Welshe ploeg. Olivier Giroud maakte in de eerste helft de openingstreffer, Jack Cork passeerde na de pauze zijn eigen goal na een schot van Alex Iwobi.

The Swans kwamen er simpelweg niet aan te pas. Arsenal liep simpel uit naar 0-4 door opnieuw een eigen goal (Kyle Naughton) en een doelpunt van Alexis Sánchez. Extra domper voor Swansea was de winst van hekkensluiter Hull City. Die ploeg won in eigen huis met 3-1 van Bournemouth en klom daardoor over de nieuwe club van Narsingh heen. Swansea staat nu dus op de laatste plaats, met 13 punten uit 21 duels.

Wereldgoal Carroll
West Ham United, zonder sterspeler Dimitri Payet, boekte een broonodige thuiszege op stadgenoot Crystal Palace. Het werd 3-0 voor de thuisploeg. Feghouli, Carroll ( geweldige omhaal, zie onderaan) en Lanzini scoorde. Laagvlieger Sunderland ging in eigen huis met 3-1 onderuit tegen Stoke City. Marko Arnautovic was de grote man met twee vroege treffers. Bij Sunderland maakten Jason Denayer en Adnan Januzaj de wedstrijd vol.

Defour en Kabasele in de basis
Burnley kon ook nog eens winnen. De ploeg van Steven Defour versloeg Southampton met 1-0 na een doelpunt van nieuwkomer Joey Barton. Rode Duivel Defour stond in de basisploeg van Burnley-coach Sean Dyche. Hij werd een kwartier voor affluiten naar de kant gehaald. Enkele minuten later maakte Barton het enige doelpunt van de wedstrijd.

Watford is er niet in geslaagd om thuis afstand te nemen van neo-eersteklasser Middlesbrough. Christain Kabasele mocht nog eens aan de wedstrijd beginnen hield met zijn ploegmaats de nul. Watford kon evenwel geen gaatje vinden in de afweer van Middlesbrough waardoor de wedstrijd eindigde op een scoreloos gelijkspel. Stefano Okaka (ex-Anderlecht) stond ook aan de aftrap.