OFFICIEEL: België verliest zijn meest kleurrijke scheidsrechter

OFFICIEEL: België verliest zijn meest kleurrijke scheidsrechter

14-01-2017 17:33
7

Joeri Van de Velde is niet langer meer scheidsrechter. Dat maakte de Belgische voetbalbond zaterdag bekend. Antwerpenaar floot ongeveer dertig jaar en was jarenlang een van de meest kleurrijke refs in de Belgische Eerste Klasse.

"In onderling overleg met het Referee Department nam de 45-jarige ref deze beslissing. De Antwerpenaar begon als scheidsrechter op 16-jarige leeftijd in 1987 en stootte in 2001 door naar de eerste klasse. Tussen 2004 en 2007 was Joeri Van de Velde ook actief op het internationale toneel als FIFA-ref.", laat de voetbalbond weten.µ

Van de Velde gaf zelf ook al een reactie. "Na 30 jaar scheidsrechter, waarvan zestien jaar in eerste klasse, ben ik tot het besluit gekomen om mijn loopbaan te beëindigen. Dit gebeurde in onderling overleg. Ik heb enorm veel aangename momenten beleefd, ook met de groep scheidsrechters. Daarbij voelde ik mij gerespecteerd."

Vriendschappen voor het leven
"Dankzij de arbitrage heb ik vriendschappen voor het leven opgebouwd en het verruimde mij als mens. Ik wil mijn ervaring en kennis ten dienste stellen van de Belgische arbitrage en doorgeven aan jonge scheidsrechters en moedig jonge voetballiefhebbers aan om ook scheidsrechter te worden.”