Deschacht en debutant behalen mee gelijkspel voor Anderlecht

14-01-2017 16:48

Anderlecht speelde zaterdag zijn eerste wedstrijd van het seizoen. In een vriendschappelijk duel tegen FC Keulen werd het 1-1. De match vond plaats achter gesloten deuren.

Tegen de Duitsers leek René Weiler te beginnen met de ploeg die ook na de winterstop in België zal starten. Opvallend: Appiah speelde als rechtsachter. Voor hem was het zijn eerste match na een lange blessure. In het centrum stond Uros Spajic, door afwezigheid van Kara Mboji (Afrika Cup) lijkt de Serviër de komende weken van een basisplaats.

Na de rust kwamen er heel wat andere jongens tussen de lijnen. Huurling Isaac Kiese Thelin mocht debuteren. Ook jeugdproduct Hannes Delcroix kreeg een kans. Die kreeg trouwens ook Olivier Deschacht.

De doelpunten voor de rust. Konstantin Rausch opende voor Keulen de score in de 37e minuut. Twee minuten later zette Nicolae Stanciu de eindstand op het bord.

Opstelling van Anderlecht in de eerste helft: Boeckx, Spajic, Bruno, Chipciu, Appiah, Nuytinck, Tielemans, Dendoncker, Obradovic en Teodorczyk
Opstelling van Anderlecht in de tweede helft: Roef, Sowah, Deschacht, Delcroix, Appiah, Capel, Tielemans, Dendoncker, Bruno, Stanciu en Kiese Thelin