Update: Vertonghen wacht bang af: 'Eerste, tweede of derde graad'

Update: Vertonghen wacht bang af: 'Eerste, tweede of derde graad'

16-01-2017 07:30

Tottenham Hotspur won zaterdag vlot van West Bromwich Albion met 4-0. Voor Jan Vertonghen duurde de wedstrijd amper 64 minuten. Geblesseerd verliet de Rode Duivel het veld. Meteen na de match gaf Mauricio Pochettino een eerste update.

Lees ookSpurs winnen dankzij hattrick Kane, maar zien Vertonghen huilend uitvallen

Op een persconferentie liet de manager van Tottenham weten. “Het zag er niet goed uit, maar we moeten wachten tot maandag", aldus Pochettino, die bang afwacht op verder onderzoek.

De enkel van Vertonghen klapte iets na het uur. Met een gezwollen enkel en met veel pijn op zijn gezicht verliet Vertonghen het veld. “Jan is teleurgesteld, maar wij zullen er alles aandoen om hem terug op het veld te krijgen." 

Op het EK liep het ook al mis voor Vertonghen. Door een enkelblessure moest hij midden het tornooi forfait geven en duurde het even alvorens hij dit seizoen volledig fit was.

Update zaterdag 19.55 uur: Volgens de info van Lierse-trainer en Play Sports-analist Eric Van Meir zijn de ligamenten van Vertonghen zwaar geraakt. De verdediger is volgens de eerste berichten zeker vier tot zes weken buiten strijd. 

Update maandag 07.30 uur: Ondertussen wordt langs alle kanten bevestigd dat de ligamenten van de linkerknie zijn geraakt. Wanneer maandag de zwelling weg is, ondergaat Vertonghen een scan. Deze moet de ernst van de blessure bepalen: eerste, tweede of derde graad. In het beste geval staat de Rode Duivel slechts drie weken aan de kant. In het ergste geval is Spurs onze landgenoot twaalf weken kwijt.