Spurs winnen dankzij hattrick Kane, maar zien Vertonghen huilend uitvallen

Spurs winnen dankzij hattrick Kane, maar zien Vertonghen huilend uitvallen

14-01-2017 15:26

Tottenham Hotspur is zaterdagmiddag opgeklommen naar de tweede plaats in de Premier League. Op White Hart Lane werd nummer acht West Bromwich Albion afgedroogd: 4-0. Harry Kane tekende voor een hattrick. De blessure van Jan Vertonghen zorgde echter voor een flinke domper op de feestvreugde.

Spurs had het de afgelopen jaren steeds moeilijk met West Brom, maar de gasten van manager Tony Pulis waren ditmaal compleet kansloos. Tottenham, waarr de drie Rode Duivels in de basis begonnen, domineerde negentig minuten lang en had na 45 minuten al op een onoverbrugbare voorsprong moeten staan. Het bleef bij 'slechts' 2-0. Kane schoot in de elfde minuut raak, na een slim balletje van Christian Eriksen. De tweede Spurs-treffer kwam op naam van Gareth McAuley. De West Brom-routinier veranderde een schot van Eriksen van richting. Foster - die een uitstekende wedstrijd keepte - was kansloos. 

Alles liep op rozen, maar toen werd het thuispubliek opgeschrikt door een blessure van Jan Vertonghen. De enkel van onze landgenoot klapte na een uur spelen dubbel en de verdediger verliet met tranen in zijn ogen het veld. De wedstrijd ging verder en in de 77e en 82e minuut voltooide Kane zijn hattrick. Bij z'n derde treffer leverde man-in-vorm Dele Alli een schitterende assist af. Toby Alderweireld speelde de helemaal match voor Tottenham, terwijl Mousa Dembéle vlak voor tijd werd gewisseld. Nacer Chadli speelde een uur mee bij de gasten, maar kon zich nauwelijks laten opmerken.

Door de zege klimt de thuisploeg over Liverpool heen, naar de tweede plaats. De Londenaren hebben nu 44 punten, vier minder dan koploper Chelsea. Liverpool speelt zondag tegen Manchester United. Chelsea gaat zaterdagavond op bezoek bij Leicester City.