Sterkhouders Anderlecht loven elkaar: ''Zijn spelintelligentie is indrukwekkend''

Sterkhouders Anderlecht loven elkaar: ''Zijn spelintelligentie is indrukwekkend''

14-01-2017 14:15

Youri Tielemans en Leander Dendoncker zijn de twee grootste toptalenten van Anderlecht. Beide youngsters hebben al gedebuteerd voor de Rode Duivels en worden door veel buitenlandse scouts nauwlettend in de gaten gehouden. De twee sterkhouders vullen elkaar ook aan.

Het Laatste Nieuws wilde graag weten welke kwaliteit zij van elkaar willen overnemen. ''Geen enkele'' (lacht luid), grapte Tielemans om daarna toch de loftrompet te steken. ''Allez dan, met zijn loopvermogen zou ik een completere voetballer zijn. Leanders spelintelligentie is ook indrukwekkend. En zijn vrije trap natuurlijk. Op training bewijst hij dat hij de enige binnen de club die zo van die harde zwabberballen kan geven. Ik probeer het soms ook, maar het mislukt altijd. Ik heb een andere stijl.''

Dendonker is dan weer enigszins jaloers op de passing van Tielemans. ''Ik zou graag zijn laatste pass in mijn voeten hebben. Een bal perfect in de rug van de verdediging kunnen spelen, is een enorme kwaliteit'', luidt het compliment.