Stuivenberg drukt al zijn stempel: ''Spelers moeten verantwoordelijkheid nemen''

Stuivenberg drukt al zijn stempel: ''Spelers moeten verantwoordelijkheid nemen''

14-01-2017 13:39

Albert Stuivenberg en de spelers van Racing Genk hebben elkaar uitgebreid leren kennen tijdens de winterstage in het Spaanse Spaanse San Pedro del Pinatar. De Nederlander, die de ontslagen Peter Maes heeft opgevolgd, blikt terug op een geslaagde kennismaking.

''De verwachtingen zijn ingelost. Zo’n week is intensief om mekaar te leren kennen en iets te ontwikkelen om als team beter te worden. Iedereen is tevreden over de stappen die we tot nu toe hebben gezet, maar er moeten er natuurlijk nog volgen'', zegt hij op de clubsite. Stuivenberg was uiteraard ook tevreden over de 1-0 zege op de Duitse eersteklasser Darmstadt. ''De test met de wedstrijd heeft getoond dat we goed op gang zijn in het proces, maar er moeten nog stappen volgen.''

De nieuwe hoofdcoach drukt ook direct zijn stempel op de groep, met verantwoordelijkheid en communicatie als belangrijkste pijlers. ''Als team moet je samen werken. Op het moment dat je verantwoordelijkheid krijgt, durf je die ook te gaan nemen voor je eigen ontwikkelproces, maar zeker ook op het veld. Daar moet het gebeuren. Daar moet je verantwoordelijkheid nemen voor je eigen rol, maar ook om elkaar te helpen. Onderdeel van ons proces is dat op gang te krijgen, hier en daar bij te sturen en de spelers er ook bewust van te maken van wat er nodig is om te presteren met mekaar'', aldus Stuivenberg.