Lof van Guardiola: Hij zag alles, geen verrassing dat hij coach werd

Lof van Guardiola: "Hij zag alles, geen verrassing dat hij coach werd"

14-01-2017 10:44

Pep Guardiola verheugt zich op het weerzien met Ronald Koeman. De Spaanse manager gaat zondag met Manchester City op bezoek bij het Everton van zijn Nederlandse collega.

"Het wordt de derde of vierde keer dat we tegen elkaar spelen", zegt Guardiola tegen Sky Sports. "We hebben samen gegeten toen zij hier speelden en nu gaan wij naar Goodison Park. Het is altijd goed om hem te zien." De voormalige middenvelder beleefde aan de hand van Koeman zijn doorbraak bij FC Barcelona. In Camp Nou wonnen ze onder meer vier landstitels en de Europa Cup.

"Toen ik doorbrak bij Barcelona, en ik heb dit al vaak gezegd en dat zal ik ook nog vaak doen, was zijn advies heel belangrijk voor mij", aldus Guardiola. "Zeker op het veld. Om te zien hoe hij reageerde op situaties en zijn geweldige persoonlijkheid in grote wedstrijden. Hij begreep het spelletje perfect. Als verdediger had hij altijd de controle en zag hij alles. Het is geen verrassing dat hij coach werd."

Guardiola en Koeman hielden over de jaren geregeld contact. "We spraken elkaar veel toen ik in München zat en nu werken we beide in Engeland. We feliciteren elkaar als we winnen. Ik ben blij dat ik zijn vriend ben." Manchester City staat momenteel vierde in de Premier League, Everton is de nummer zeven.