Napoli wil jackpot voor transfer van Mertens naar China: '50 miljoen euro'

Napoli wil jackpot voor transfer van Mertens naar China: '50 miljoen euro'

14-01-2017 09:22

Dries Mertens staat op het punt om een nieuw contract te ondertekenen bij Napoli. Daar horen ook enkele opvallende verkoopsclausules bij: eentje van 35 miljoen euro voor Europese clubs en maar liefst 50 miljoen euro voor China.

Napoli en Mertens onderhandelen al enkele weken over een nieuw contract. Volgens Sky Sports Italia is een akkoord in de maak. In het nieuwe contract van de flankaanvaller staat ook een verkoopsclausule. Napoli wil de Rode Duivel niet zomaar laten gaan, waardoor geïnteresseerde clubs serieus zullen moeten betalen. Het zou gaan om 35 miljoen euro voor Europese clubs.

Maar Napoli gaat nog een stap verder. Chinese clubs moeten nog een pak meer betalen voor Mertens. Om de flankaanvaller los te weken bij Napoli moeten Chinese clubs maar liefst vijftig miljoen euro betalen. Eerder raakte al bekend dat Mertens een aanbieding kreeg vanuit China, maar hij lijkt zich goed te voelen bij Napoli.

De flankaanvaller is bezig aan een geweldig seizoen bij Napoli. In 23 wedstrijden voor Napoli dit seizoen kon hij al vijftien keer scoren. Hij was ook goed voor zeven assists. Mertens heeft momenteel nog een contract tot medio 2018 bij de club.