Standard moet niet vrezen voor vertrek basispion: Ik ben gelukkig

Standard moet niet vrezen voor vertrek basispion: "Ik ben gelukkig"

14-01-2017 08:51

Standard ziet in de wintertransferperiode mogelijk Ishak Belfodil vertrekken. Op één speler kan het wel blijven rekenen: Orlando Sa. De Portugees blijft gewoon bij de Rouches.

Enkele ploegen tonen interesse in de spits, maar Sa is duidelijk. Hij blijft minstens tot het einde van het seizoen bij de Rouches. "De club wil een paar spelers minstens tot juni houden en daar hoor ik bij. Ik zal niets forceren. Ik wil Play-Off 1 halen en ben gelukkig bij Standard. Ik voel me gewaardeerd", zegt hij in Het Belang van Limburg.

De spits ziet nog een extra reden om te blijven. "Bovendien woon ik op amper vijf minuten van het trainingscomplex. Meestal ga ik zelfs te voet. Door weer en wind. De jongens verklaren mij voor gek, maar het doet me deugd", lacht hij. "Ik heb een bepaalde routine gevonden waardoor ik me volledig op het voetbal kan focussen. In het verleden was dat anders", aldus Sa.

De spits is al belangrijk gebleken voor Standard dit seizoen. In twintig wedstrijden kon hij negen keer scoren voor de club. Hij was ook goed voor twee assists. Sa heeft nog een contract tot medio 2020 bij Standard.