UPDATE: Als het zo zit, willen we Verstraete liever houden

UPDATE: "Als het zo zit, willen we Verstraete liever houden"

16-01-2017 09:02

AA Gent lijkt zich nog stevig te gaan roeren op de transfermarkt. Naast Adrien Trebel heeft het nog een middenvelder in het vizier. Birger Verstraete staat op het punt om naar de Buffalo's te trekken.

Het Laatste Nieuws meldt dat een akkoord tussen KV Kortrijk en AA Gent in de maak is. Hannes Van der Bruggen trekt naar de Kortrijkzanen, waar hij een contract van 2,5 jaar kan ondertekenen. In ruil krijgen de Buffalo's Verstraete. De club moet daarvoor wel nog enkele honderdduizend euro's betalen, maar dat lijkt geen probleem te zijn voor Gent.

De transfer zou ten laatste begin volgende week helemaal officieel rond moeten zijn. Een akkoord is er nog niet, al lijkt dat er wel snel te gaan komen. Ook Verstraete lijkt wel zin te hebben in een transfer naar Gent. Hij kan een meerjarig contract tekenen bij de club. Daarmee is Gent ook Club Brugge te snel af. De landskampioen wilde de middenvelder en het jeugdproduct graag aantrekken als mogelijke vervanger van Claudemir, die naar Spanje kan vertrekken.

Bij Gent dreigt het middenveld er na de winterstop dus drastisch anders uit te gaan zien. Naast Verstraete lijkt ook Trebel naar de Buffalo's te vertrekken. De middenvelder werd al gespot in de Ghelamco Arena.

Update 9:00 Mathias Leterme, de algemeen directeur bij KV Kortrijk, laat ondertussen aan Het Nieuwsblad weten dat de transfer nog niet officieel is. Gent biedt voorlopig veel te weinig. "Verstraete is een belofte-international die hier alles speelt, terwijl Van Der Bruggen geen basisspeler is in Gent. Dan moet je met een pak meer geld over de brug komen. Als het zo zit, dan willen we Verstraete liever houden en zijn contract hier verlengen."