Matig Roeselare ontsnapt aan nederlaag bij verrassend sterk Lommel United

13-01-2017 22:15

KSV Roeselare heeft zeer dure punten laten liggen op bezoek bij Lommel United. De Limburgers bezorgden de topper een moeilijke avond en werden beloond met een punt: 1-1.

Lommel United was vanwege de dramatische 2 op 21 de grote underdog voor deze ontmoeting, maar ging verrassend sterk van start. Marko Maletic raakte al na tien minuten de lat met een kopbal. Roeselare was direct gewaarschuwd. Pas halverwege de eerste helft kwam Roeselare beter in de match, maar kwam nog niet tot grote kansen. De bezoekers gaven in de slotfase wat extra gas en dat leidde tot de 0-1. Mathieu Cornet kopte een perfecte voorzet van Martijn Monteyne vlak voor de pauze binnen.

De tweede helft begon lauw en pas richting het uur kwam er weer leven in de wedstrijd. Lommel United appelleerde eerst tevergeefs voor een handsbal in het strafschopgebied, waarna Lommel de stand vlak daarna toch in evenwicht bracht. Maletic tikte de bal voorbij doelman Wouter Biebauw na goed voorbereidend werk van Christophe Bertjens: 1-1.

Diezelfde Bertjens kreeg vervolgens zelf de uitgelezen kans om voor de voorsprong te zorgen. Hij ging alleen op Biebauw af, maar schoot het leer tien centimer naast. Bertjens scoorde vijf minuten voor tijd dan toch, maar zijn goal werd afgekeurd vanwege buitenspel. De thuisploeg bleef op zoek gaan naar de eerste thuisoverwinning van het seizoen, maar Biebauw had nog een prima save in huis op een inzet van Sam Valcke.

Gescoord werd er niet meer tijdens de drie minuten extra tijd, waardoor het duel in het Soevereinstadion in een 1-1 gelijkspel eindigde. Lommel United wacht zo na acht speeldagen nog altijd op de eerste zege in de tweede periode. Roeselare speelde tegenvallend en laat dure punten liggen in de strijd om de kopposite. De club uit West-Vlaanderen gaat nu wel aan de leiding met 15 punten, maar zowel Lierse SK (14 punten) als Royal Antwerp FC (13 punten) kunnen Roeselare dit weekend nog passeren.