Overzicht oefenwedstrijden: Westerlo verslikt zich, Lokeren haalt uit

13-01-2017 19:57

Nog even en de Jupiler Pro League hervat. Om klaar te zijn voor de laatste wedstrijden van het seizoen oefenen de meeste Belgische clubs dit weekend nog vriendschappelijk. VoetbalPrimeur.be zet de uitslagen op een rij.

Shangai - Westerlo: 1-1
In het Spaanse San Pedro del Pinatar gaf Westerlo de Chinese ploeg partij. Na een onvrijwillige handsbal van Hervé Matthys verdween de bal op stip en kon Shangai op voorsprong komen. Silvère Ganvoula zorgde in de tweede helft voor de gelijkmaker. Beide ploegen eindigden met tien man. Bij Westerlo kreeg Elton Acolatse rood. Hij nam revanche op zijn tegenspeler, die ook rood kreeg.

Lokeren - Partick Thistle: 5-2
Met een klinkende overwinning sloot Lokeren zijn stage af. Het Schotse Partick Thistle kreeg een 5-2 om de oren. Opvallend, de Schotten kwamen twee keer op voorsprong, maar na de rust stond er geen maat meer op de Waaslanders. Voor Lokeren scoorden: Gary Martin, Joher Khadim Rassoul,Marko Miric (2x) en Steve De Ridder.

Opstelling Lokeren: Verhulst, Maric (45' Ticinovic), Galitsios (55 Ansah), Ninaj, Rassoul, Terki (45' Persoons), Overmeire (55' Jambor), Bolbat (45' Miric), Straetman (55' Patosi), Hupperts (55' Enoh), Martin (45' De Ridder)

KV Oostende - Yanbian FC: 1-0
Yves Vanderhaeghe liet heel wat basisspelers rusten tegen Yanbian FC. Pas in het slot van de partij kon Joseph Akpala het verschil maken tegen de Chinese ploeg die enkele dagen nog met 11-0 verloor van AA Gent. Lees het uitgebreide verslag van KV Oostende - Yanbian FC.

STVV - FC Sion: 3-2
De Kanaries sloten hun stage in La Manga af met een oefenwedstrijd tegen FC Sion. STVV versloeg de Zwitsers met 3-2. Ex-Standard-speler Mujangi Bia opende voor Sion de score. Boli Bolingoli maakte vanaf elf meter de gelijkmaker. De huurling van Club Brugge had eerst nog drie kansen laten liggen. Ook na de rust kwam Sion op voorsprong. Ditmaal maakte Alexis De Sart gelijk. Met het hoofd bezorgde Jorge Pulido STVV uiteindelijk de zege.

Opstelling STVV: Pirard, Dussaut, Pulido, De Sart, Fernandes, Bolingoli, De Petter, Gerkens, Ceballos, Boli en Vetokele. In de tweede helft vielen in: Bruzzese, Valdivia, Bourard, Proschwitz, Janssens, Reyckaert, Swers, Castro Montes, Abrahams.