'Tot twee keer toe ontslaan van Mourinho heeft Chelsea gigantisch bedrag gekost'

'Tot twee keer toe ontslaan van Mourinho heeft Chelsea gigantisch bedrag gekost'

13-01-2017 19:47

Het tot twee keer toe ontslaan van José Mourinho, blijkt een dure grap voor Chelsea. De Londense club heeft in totaal een gigantisch bedrag op tafel moeten leggen om de contracten van de Portugees af te kopen.

Volgens Engelse media heeft Chelsea in totaal maar liefst 36 miljoen euro aan ontslagvergoedingen moeten betalen aan Mourinho en zijn staf. De Portugees, nu in dienst van Manchester United, werd in december 2015 wegens tegenvallende resultaten ontslagen. De club zakte onder zijn leiding ver af en daardoor besloot de directie om hem voor de tweede keer op straat te zetten. De club moest echter maar liefst 9,5 miljoen euro neerleggen om van Mourinho af te komen.

Die 9,5 miljoen komt bovenop de ruim 26 miljoen euro die de club kwijt was toen Mourinho in 2007 werd weggestuurd. In totaal blijkt dus dat de Londense club flink heeft moeten dokken. Het ontslag van de Portugees heeft de club het bedrag van bijna 36 miljoen euro gekost. Nu staat Antonio Conte aan het roer bij Chelsea. De club staat momenteel eerste in de Premier League.