Stuivenberg ziet het helemaal zitten: Klik met groep is er

Stuivenberg ziet het helemaal zitten: "Klik met groep is er"

13-01-2017 17:24

KRC Genk bereidde onder de Spaanse zon de tweede helft van het seizoen voor. De Limburgers hebben nog negen wedstrijden om alsnog Play-Off  te bereiken. Die uitdaging gaat het aan met een nieuwe coach, Albert Stuivenberg. Hij is tevreden na de winterstage.

"Voor mij was dit een prima oefenkamp", aldus de Nederlander aan Het Laatste Nieuws. "Als nieuwe coach moet je toch altijd even afwachten of er een klik is met de groep en die is er. Ik voel heel veel betrokkenheid bij de spelers en dat geeft mij een goed gevoel. Ze weten waar we naartoe willen en de eerste stappen zijn gezet."

Stuivenberg legde tijdens de stage veel nadruk op pressing en initiatief. "Ik heb gemerkt dat dit een hele brave groep is. Dat is prima om mee te werken, maar ze moeten ook kwaliteit van mekaar durven eisen. Ze moeten durven coachen en ook durven te corrigeren. Op training was dat er al, nu wil ik dat ook in de wedstrijden zien. Er zullen jongens moeten opstaan."

Gebrek aan leiderschap binnen de ploeg is iets waar Peter Maes zich aan ergerde. Genk heeft dan ook een jonge ploeg. "Maar leiderscapaciteiten zijn voor mij niet leeftijdsgebonden. Dat is iets wat in je DNA zit, maar je moet het wel kunnen ontwikkelen. Dat heeft met vertrouwen te maken. Wie zelfvertrouwen heeft, durft initiatief te nemen", besluit Stuivenberg.