Vrijheid voor monstertransfer Aubameyang: 'Dan zullen we dat bespreken'

Vrijheid voor monstertransfer Aubameyang: 'Dan zullen we dat bespreken'

13-01-2017 13:15

Borussia Dortmund houdt stiekem rekening met een transfer van Pierre-Emerick Aubameyang. De aanvaller heeft zijn transferwaarde in de voorbije jaren flink opgeschroefd en staat bij veel clubs op de radar.

De aanvaller uit Gabon werd al gelinkt aan grote clubs als Real Madrid, Manchester City en Paris Saint-Germain. Het is mogelijk dat hij tegen het juiste bedrag naar één van de grootmachten verkast. Dortmund presteert dit seizoen niet top en het is daarom onzeker of de Duitsers volgend seizoen ook in de Champions League spelen. Daardoor komt volgens BILD een transfer dichterbij

Dortmund-directeur Hans-Joachim Watzke vreest echter nog niet. "Ik zie op dit moment niks gebeuren. Als er iets langskomt wat hem heel erg aanspreekt, dan zullen we dat bespreken. Maar een transfer is geen zekerheid, want Auba heeft bij ons een meerjarig contract. We weten dat hij in de spotlights staat", aldus Watzke.

Hij heeft echter een sterk punt. "Dortmund staat zevende op de Europese ranglijst voor clubs en eindigde de afgelopen twee jaar voor Real Madrid in de groepsfase van de Champions League. Dat kunnen weinig clubs zeggen. Ik denk dat er weinig clubs zijn waar Aubameyang op dit moment naartoe wil", aldus Watzke.