Clubloze spelers XI: Lampard, Berbatov en Drogba zijn gratis af te halen

Clubloze spelers XI: Lampard, Berbatov en Drogba zijn gratis af te halen

13-01-2017 12:04

Terwijl clubs naarstig op zoek zijn naar nieuwe versterkingen en daar soms miljoenen voor neertellen, zijn er nog genoeg spelers die op dit moment helemaal nog geen werkgever hebben en gratis en voor niets aangetrokken kunnen worden. VoetbalPrimeur zet de meest opvallende per linie op een rij.

Defensie
Als doelman is werk vinden makkelijk in het voetbal, want bij de spelers die momenteel geen contract hebben zit weinig keepers van naam, op Marco Amelia (ex-Chelsea en AC Milan), na dan. Kijken we naar de verdediging, dan valt vooral de naam van Martin Caceres op. Pas 29 jaar, maar sinds zijn vertrek bij Juventus in 2016 nog altijd clubloos. Dat kwam voornamelijk door zijn zware blessure, waar hij inmiddels helemaal van hersteld is. Andere opvallende namen: Philippe Mexés (34 jaar, geen club sinds AC Milan), Martin Demichelis (36, deze week vertrokken bij Espanyol), Joleon Lescott (34, vorig jaar vertrokken bij AEK Athene) en Kevin Constant (29, oud-speler van AC Milan en clubloos sinds zijn vertrek bij Bologna).



Middenveld
Op het middenveld springen vooral de namen van routiniers in het oog. Ronaldinho is 36 jaar en zonder club, net als Frank Lampard, inmiddels 38 jaar maar nog steeds niet klaar met zijn actieve voetbalcarrière na zijn vertrek bij New York City. Royston Drenthe (29) heeft Baniyas in de Verenigde Arabische Emiraten achter zich gelaten maar de Nederlander, die nog voor Real Madrid speelde, heeft nog geen nieuwe club kunnen vinden. Sulley Muntari (32) is ook terug van zijn avontuur in het Midden-Oosten, maar de ex-speler van AC Milan zit nog wel zonder club. 

Aanval
Het is dringen in de aanval met spelers die zonder werkgever zitten. Dimitar Berbatov, spits maar ook een diepe nummer 10, is 35 jaar, maar nog steeds interessant voor clubs. Datzelfde geldt voor Didier Drogba (38), die zich inmiddels vooral richt op goed betalende clubs in opkomende voetballanden. Opvallend is de naam van Jefferson Farfán, 32 jaar en dit seizoen vertrokken bij Al-Jazira. Deze week kwam de ex-speler van Schalke 04 in opspraak omdat hij een vrouw beledigd en bespuugd zou hebben in een nachtclub. Emmanuel Adebayor is 32 jaar en nog altijd kritisch op zoek naar een nieuwe werkgever, terwijl de 34-jarige Kevin Kuranyi zijn laatste dagen als voetballer ook nog bij een club hoopt te slijten.