Real knokt zich terug tegen Sevilla, blijft ongeslagen en zet nieuw record neer

12-01-2017 23:17

Real Madrid heeft z'n ongeslagen reeks uitgebreid naar veertig duels, een Spaans record. Op bezoek bij Sevilla leek de sterrenformatie van trainer Zinedine Zidane af te stevenen op een nederlaag, maar Karim Benzema tekende in de allerlaatste seconde voor de 3-3. Omdat Real het heenduel in de achtste finale van de Spaanse beker al met 3-0 had gewonnen, heeft de Spaanse grootmacht zich nu geplaatst voor de volgende ronde.

Sevilla begon met een stevige achterstand aan het thuisduel met De Koninklijke. In de tiende minuut werd het 1-0: Real-back Danilo kopte de bal in eigen doel. Vlak na de pauze was het Marco Asensio die de gelijkmaker binnenschoot. Dat deed de jonge middenvelder na een fraaie solo.

Het leek nog even spannend te worden toen debutant Stevan Jovetic (53e minuut) en Iborra (77e minuut) er 3-1 van maakten. Uiteindelijk kwam het helemaal goed voor Real. Aanvoerder Sergio Ramos benutte een penalty a la Panenka en in de allerlaatste seconde maakte Benzema zelfs gelijk.

Real heeft inmiddels veertig officiële duels op rij niet verloren. Dat is een Spaans record, dat tot vanavond op naam stond van aartsrivaal FC Barcelona. De Catalanen plaatsten zich overigens woensdag al voor de kwartfinales van het bekertoernooi.