Verhaeghe kijkt vooruit: De komende vijf jaar beloven dan ook gigantisch veel

Verhaeghe kijkt vooruit: "De komende vijf jaar beloven dan ook gigantisch veel"

12-01-2017 22:58
3

Donderdag stond bij Club Brugge de nieuwjaarsreceptie op het programma. Vanwege een stage in Spanje ontbraken spelers en staf, maar geen paniek Bart Verhaeghe nam de honneurs waar. De voorzitter van Blauw-Zwart sprak over het voorbije jaar en de toekomst van Club Brugge. 

'Het was een onvergetelijk, historisch jaar. En dat bij ons 125-jarig bestaan, ik had niet beter kunnen dromen! Een stevige bedanking voor alle medewerkers, spelers, staf, vrijwilligers, maar ook de commerciële partners, de stad Brugge en stad Knokke en bovenal onze fans is meer dan op zijn plaats", aldus Verhaeghe op de website van Club Brugge.

2016 was geweldig voor Club Brugge. Hoe gaat het dit jaar gaan? "Ik zou 2017 graag in twee belangrijke delen verdelen. In de eerste helft gaan we op zoek naar een verlenging van onze titel, zelf al is bevestigen steeds moeilijk. De tweede helft kan dan in het teken staan van een mooi Europees verhaal."

Ondertussen is Verhaeghe vijf jaar voorzitter van Club Brugge. Als voorzitter won hij de Beker van België en de landstitel. "We zijn eigenlijk meer bezig met het herhalen van de successen, dan met het terugkijken naar afgelopen jaar. De behaalde titel geeft Club weer de glans die het verdient. Dat zie je ook aan onze fans. We hadden nog nooit zo veel fans als nu, en dat in het jaar waarin de supportersfederatie 50 wordt."

Voortrekkersrol
"We hebben ook een voortrekkersrol opgenomen in het Belgisch voetbal en die willen we vast houden. De komende 5 jaar beloven dan ook gigantisch veel. Op sportief vlak blijven we hard werken om een duurzame topploeg te blijven, en op infrastructureel vlak worden de zaken nu wel heel concreet. Deze zomer start de bouw van ons trainingscenter en in 2020 moet ons nieuw stadion open gaan. We hebben er alvast heel veel zin in! Ook extrasportief wil Club een leider blijven. Onze Club Brugge Foundation viert haar tiende verjaardag en we zijn er heel fier op.”