Ex-speler van Standard kan naar Ajax trekken: 'Gesprekken plaatsgevonden'

Ex-speler van Standard kan naar Ajax trekken: 'Gesprekken plaatsgevonden'

12-01-2017 22:21
1

Ajax heeft concrete belangstelling voor Maor Buzaglo. Het Israëlische Sport5 meldt dat donderdag. Buzaglo is een 28-jarige aanvallende middenvelder, die zowel achter de spits als op de flanken uit de voeten kan. Hij speelt sinds 2013 voor Hapoel Beer Sheva. Daarvoor kwam hij uit voor Standard.

Sport5 schrijft dat vertegenwoordigers van Ajax deze week een bezoek hebben gebracht aan Israël. Met Buzaglo en zijn vader - die werkzaam is als zijn zaakwaarnemer - hebben er blijkbaar gesprekken plaatsgevonden. De nummer twee van de Eredivisie is van plan om een bod op tafel te leggen bij Hapoel Beer Sheva. Het prijskaartje dat om de nek hangt van de aanvaller: zo'n één miljoen euro.

Buzaglo scoorde dit seizoen drie keer in twaalf competitieduels namens zijn club. In de Europa League tekende hij voor twee treffers. Ajax-trainer Peter Bosz kent Buzaglo waarschijnlijk nog uit zijn periode in Israël. De oefenmeester werkte in 2016 bij Maccabi Tel Aviv. 

Tussen 2011 en 2013 stond Buzaglo onder contract bij Standard. Hij kwam sinds 2007 twintig keer uit voor de nationale ploeg van Israël. De rechtspoot beschikt ook over een Belgisch paspoort.