OFFICIEEL: Everton neemt middenvelder van Manchester United over

OFFICIEEL: Everton neemt middenvelder van Manchester United over

12-01-2017 18:19

Everton-manager Ronald Koeman heeft zijn tweede grote winterversterking binnen. Morgan Schneiderlin is donderdag vastgelegd door The Toffees. De Franse controleur kost Everton zo'n 23 miljoen euro. Dat bedrag kan in de komende seizoenen oplopen tot 28 miljoen. 

Schneiderlin (27) komt over van Manchester United. Hij heeft in Liverpool zijn handtekening gezet onder een contract tot de zomer van 2021. Op Old Trafford kwam Schneiderlin niet aan de bak. José Mourinho deed amper een beroep op de middenvelder. United legde in de zomer van 2015 nog een kleine dertig miljoen of tafel om Schneiderlin over te nemen van Southampton. 

Nu vervolgt de vijftienvoudig international zijn carrière dus op Goodison Park. Koeman was naarstig op zoek naar nieuwe middenvelder. De Nederlandse manager werkte met zijn aanwinst samen in Southampton. "Ik ben erg blij met deze transfer. Ik ken de speler, ik ken zijn kwaliteiten", aldus Koeman op de website van Everton. "Hij wilde héél graag naar deze club toe komen en dat hebben we nodig. We zoeken niet alleen goede voetballers, maar ook spelers die graag willen uitblinken bij deze club en alles willen geven voor de fans."

Schneiderlin zou aanstaande zondag al kunnen debuteren voor The Toffees. Everton speelt in eigen huis tegen Manchester City. De nummer zeven van de Premier League legde vorige week al Ademola Lookman. De jonge aanvaller kwam over van Charlton Athletic voor zo'n elf miljoen.