Mathijssen blijft geloven in zijn troepen: Drie keer winnen betekent redding

Mathijssen blijft geloven in zijn troepen: "Drie keer winnen betekent redding"

12-01-2017 18:09

Westerlo begint vanaf volgende week aan operatie redding. De Kemphanen staan pas op de vijftiende plaats in de Jupiler Pro League, drie punten boven rode lantaarn Moeskroen. Trainer Jacky Mathijssen gelooft echter rotsvast dat zijn selectie het behoud kan bewerkstelligen.

"We weten waar we voor staan. Drie keer winnen betekent de redding", oordeelde Mathijssen tegenover Sporza. "Als we twee keer winnen, dan hebben we een beetje geluk nodig. Winnen we minder dan twee keer, dan hebben we veel geluk nodig en zal het waarschijnlijk niet lukken."

"We hebben ook al punten gepakt tegen ploegen uit de top zes. Bovendien hebben we nog vijf thuiswedstrijden. In eigen huis zijn we altijd heel strijdbaar. Dat moeten we volhouden", aldus Mathijssen, die hoopt op een paar versterking.

"We blijven rustig en kijken wat er kan op de transfermarkt. We weten dat we af en toe tegen een stevige nederlaag zullen aanlopen, maar we hebben de mentale kracht om de week erna weer een resultaat te halen. Dat is zeer belangrijk in de degradatiestrijd."