Najar is weer helemaal terug bij Anderlecht, maar: Toen huilde ik de hele dag

Najar is weer helemaal terug bij Anderlecht, maar: "Toen huilde ik de hele dag"

12-01-2017 17:18

Andy Najar is na een lange blessure helemaal terug bij RSC Anderlecht. De Hondurees greep in geen tijd weer een basisplaats en is onmisbaar in het elftal van René Weiler. Evident was dat helemaal niet, want Najar scheurde zijn voorste kruisbanden en was zeven maanden buiten strijd.

De rechtsachter liep de blessure op tijdens de wedstrijd tegen Club Brugge. Hij wist meteen hoe laat het was. "De dokter onderzocht met in de kleedkamer. Hij durfde niets te zeggen, maar ik zag aan zijn ogen dat het serieus was. Pas een dag later kende ik het verdict", vertelde Najar tegenover Het Laatste Nieuws.

"De eerste dagen waren het ergste. Toen huilde ik de hele dag. Het was pijnlijk, maar ik heb de knop omgedraaid. Soms zit alles tegen. Dit soort blessures kunnen je mentaal kapot maken. Daar ben ik me van bewust. Maar ik was in mijn hoofd net heel sterk."

De 23-jarige Hondurees eindigde met enkele mooie woorden voor Herman Van Holsbeeck. "Ik wil hem bedanken. Hij gaf me toestemming om te revalideren in de Verenigde Staten, waar mijn familie ook woont. Mijn vrouw, mijn kinderen, maar ook mijn ouders hebben mij daar enorm geholpen."