Update: 'Nog meer clubs proberen om Verboom te strikken'

Update: 'Nog meer clubs proberen om Verboom te strikken'

13-01-2017 00:10

Bryan Verboom lijkt deze winter te zullen vertrekken bij Zulte Waregem. De linksachter komt weinig spelen toe sinds de terugkeer van Brian Hamalainen en wil andere oorden opzoeken. Essevee wil meewerken aan een oplossing en die lijkt uit Nederland te zullen komen.

Eerst was er vooral interesse van het Franse En Avant Guingamp, waar Nill De Pauw speelt. Ook uit Portugal was er vage belangstelling. Het zijn echter twee Nederlandse clubs die nu op weg lijken om Verboom te strikken. Volgens Het Nieuwsblad kan de linksachter kiezen tussen ADO Den Haag en Roda JC.

De 24-jarige Verboom was vier jaar lang de eerste keuze op de linksachter. Vanwege de defensieve zorgen vorig seizoen werd achterin stevig ingekocht. Verboom verloor daarbij zijn plek aan Hamalainen, die terugkeerde van Genk. Hij startte nog maar zeven keer, waarvan vijf matchen in de competitie.

Update 12/01 18.26: Verboom is onderweg naar Kerkrade. Eddy Cordier, manager van Zulte Waregem, heeft volgens dagblad De Limburger laten weten dat er een mondeling akkoord is bereikt met Roda. Of Verboom verkocht of verhuurd wordt, is nog onduidelijk. 

Update 12 januari 21.50 uur: Ondanks dat een transfer naar Roda JC in kannen en kruiken leek, lijkt er toch nog een verrassende wending in het transferdossier op te duiken. Volgens het Franse Wynfoot probeert L'En-Avant Guingamp Verboom naar de Ligue 1 te halen. 

Update 13 januari 00.10 uur: Volgens Turkse bronnen wil ook Kayserispor proberen om Verboom binnen te halen. Ook het Nederlandse Heerenveen en het Franse Rennes volgen de situatie van Verboom op.