Klopp onthult geheim achter opvallend briefje voor zijn spelers

Klopp onthult geheim achter opvallend briefje voor zijn spelers

12-01-2017 14:48

Liverpool ging woensdagavond met 1-0 onderuit bij Southampton tijdens de heenmatch voor de halve finale van de League Cup. Het liep niet bij The Reds en Liverpool-trainer Jürgen Klopp probeerde zijn team op opvallende wijze nog bij te sturen. De Duitser gaf een briefje aan spits Daniel Sturridge en heeft nu openheid gegeven over de inhoud.

Klopp doet er niet meer geheimzinnig over in de Engelse pers. "Gewoon, het nieuwe systeem. Hoe je het ook wilt noemen, 3-5-2. Lucas Leiva aan de achterkant, Emre Can in het centrum, twee vleugelspelers, twee spitsen. Ruimte voor Adam Lallana en Philippe Coutinho. Dat is alles. Niet veel informatie, maar het was genoeg'', aldus Klopp.

De topcoach erkent echter dat de info wellicht te laat kwam en zag bovendien dat niet iedereen het direct begreep. ''Misschien was het een beetje te laat. We gaven het papier toen het spel alweer bezig was dat was onze fout. Ik zou zeggen dat zeven of acht meteen wisten hoe het zat. Roberto Firmino had wat meer tijd nodig. Maar hij stond dicht genoeg bij ons. Dit soort dingen gebeuren'', aldus Klopp.