''Coucke nam de club niet over toen het vijf voor twaalf was, maar half één''

''Coucke nam de club niet over toen het vijf voor twaalf was, maar half één''

12-01-2017 14:29

KV Oostende is een club geworden om rekening mee te houden. De club heeft enorme stappen gezet na de investeringen van Marc Coucke. Toch zijn er ook schulden om mee rekening te houden. Oostende heeft een schuldenlast van om en bij de 23,4 miljoen euro.

''Coucke nam de club niet over toen het vijf voor twaalf was, maar al half één'', zegt Algemeen Directeur Patrick Orlans aan Het Nieuwsblad. ''Hij kocht een fabriek zonder gebouw en zonder machines, maar wij zijn beheerders die willen dat het vooruitgaat. Er is veel geïnvesteerd, veel mensen werden aangeworven, er werd heel hard gewerkt... Dat konden we zonder risico's doen dankzij onze voorzitter, maar we moeten alles nu bekijken en bijsturen waar nodig.''

Toch lijken de investeringen geen vat te hebben op het vermogen van Coucke. ''Natuurlijk kan hij nog altijd iets buitensporig doen: of hij koopt een panda voor Pairi Daiza of hij koopt een speler voor Oostende, maar bestendigen is de boodschap. Moesten we deze schulden bij de bank hebben, dan zouden we moeten opletten. Maar wij hebben schulden bij de Coucke-bank die een enorm engagement toont. Wat hij doet, is ook nooit decadent zoals de Chinezen nu doen'', besluit Orlans.