Wenger en Arsenal slaan driedubbele Franse slag en binden drie spelers

Wenger en Arsenal slaan driedubbele Franse slag en binden drie spelers

12-01-2017 11:16

Arsenal heeft goed werk geleverd in de transferperiode. De Fransmannen Olivier Giroud, Laurent Koscielny en Francis Coquelin hebben allen een nieuw contract ondertekend bij de Noord-Londense club.

Dat melden The Gunners donderdag via de officiële kanalen. Arsène Wenger keek tevreden toe hoe zijn drie landgenoten hun deal ondertekenden. In de eerste seizoenshelft werd aanvaller Giroud enkele keren in verband gebracht met een vertrek bij Arsenal. Hij zou ontevreden zijn, maar gezien zijn recente prestaties én deze contractondertekening kunnen alle geruchten de prullenbak in.

Giroud scoorde onlangs op meesterlijke wijze, met een scorpion-kick. Ook Coquelin en Koscielny komen veel aan spelen toe onder Wenger bij Arsenal. Koscielny maakte na Petr Cech en Alexis Sanchez zelfs de meeste minuten van de hele selectie, 1684 in de Premier League. Coquelin staat op diezelfde lijst op de negende plek met 1198 speelminuten. Giroud moet het met 439 minuten stellen.

Arsenal maakte bekend dat het drietal meerjarige contracten heeft getekend, maar de duur van de verbintenissen blijft onbekend.