'Premier League-club wil eigen transferrecord breken voor Benteke'

'Premier League-club wil eigen transferrecord breken voor Benteke'

12-01-2017 08:30

Christian Benteke zou Crystal Palace alweer kunnen verlaten. Niet voor een Chinees avontuur, maar wel voor een overstap naar West Bromwich Albion. The Baggies willen de Rode Duivel graag wegplukken bij The Eagles, waar hij pas een half seizoen aan de slag is.

Benteke was een transfer van de vorige trainer, Alan Pardew. Die werd in december ontslagen en opgevolgd door ex-bondscoach Sam Allardyce. De nieuwe coach zou bereid zijn om ex-speler van Liverpool te laten gaan. Crystal Palace legde afgelopen zomer nog 32 miljoen euro op tafel voor Benteke. Hij was in achttien competitiewedstrijden goed voor acht doelpunten en één assist.

West Brom had eerder al interesse in de 26-jarige spits, maar greep toen naast zijn diensten. Het is volgens The Sun bereid om zijn transferrecord te breken voor Benteke. Dat betekent dat het meer wil betalen dan de achttien miljoen euro die het neerlegde voor Nacer Chadli. Het wil de deal financieren door Saido Berahino te verpatsen aan Stoke. Hij zou zestien miljoen euro moeten opleveren.