Mechelen overtuigt niet en vermijdt pas in slotfase blamage tegen amateurs

11-01-2017 22:00

KV Mechelen is de enige eersteklasser die niet op stage is. Of dat de goede strategie is, zal nog moeten blijken. De eerste test was alvast geen suceces. Tegen de amateurs van Rupel Boom werd maar nipt een nederlaag vermeden.

Malinwa bleef in het koude België en dat inspireerde de spelers vooralsnog niet. Rupel Boom stond aan de rust comfortabel 1-3 voor. Het Mechelse doelpunt kwam van de voet van aanwinst Christian Osaguona, die zijn eerste minuten speelde voor Mechelen. Na de pauze scoorde Mats Rits de aansluitingstreffer, maar de amateurs liepen uit tot 2-4.

Een abolute blamage leek eraan te komen, maar in de slotfase drukte Mechelen toch nog door. Door een owngoal en een doelpunt van de jonge Jordy Peffer werd het alsnog 4-4. Over het resultaat zal trainer Yaniick Ferrera alvast niet tevreden zijn.

Opstellingen KV Mechelen: Moris (46' Coosemans), Paulussen (46' Van Cleemput), Cocalic (46' Vanlerberghe), Vitas (46' Cobbaut), Schouterden (46' Bjelica), Filipovic (46' Rits), El Messaoudi (46' Crepulja), Kolovos (46' Croizet), Matthys (46' Peffer), Osaguona (46' Jaadi), Claes (46' Tzandaris)