Dutoit blikt terug op incident: STVV gebruikte het om me op de bank te zetten

  Dutoit blikt terug op incident: "STVV gebruikte het om me op de bank te zetten"

  woensdag 11 januari 2017 om 20:42

  William Dutoit verkaste deze winter van Sint-Truiden VV naar KV Oostende. Nochtans was hij tot voor kort de onbetwiste titularis bij de Kanaries, maar een kritisch interview veranderde alles. De doelman blikt terug op die periode.

  Dutoit vertelde namelijk over zijn ploegmaats dat 'je van ezels geen koerspaarden kan maken'. Althans, zo verscheen het in de media. "Ik heb nooit gezegd dat mijn ploegmaats ezels waren. Een week lang had ik niet door dat het slecht vertaald was", aldus Dutoit in Het Nieuwsblad. "Ik bleef erbij dat ik niets verkeerd had gezegd en gewoon had aangegeven dat we pitbulls misten in onze ploeg. Maar STVV gebruikte het wel om me op de bank te zetten."

  In de beker kreeg Dutoit opnieuw zijn kans. "Op de terugweg van Lokeren kwam Ivan Leko bij mij: 'Ben je klaar om in de beker te spelen tegen Mechelen? Het doet pijn om toe te geven, maar we missen inderdaad karakter. Ik wil dat je iedereen wakker schudt'. We wonnen met tien tegen elf na penalty's, maar twee dagen later vloog ik opnieuw naar de bank. Toen wist ik dat het over was." Bij Oostende moet hij de afwezigheid van Silvio Proto (blessure) en Didier Ovono (Afrika Cup) opvangen.

  Poll

  Is het vertrek van Dutoit een verlies voor STVV?

  (283 stemmen)

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Dutoit blikt terug op incident: "STVV gebruikte het om me op de bank te zetten"