Entourage Vanden Borre reageert: Er was geen balans en structuur

  Entourage Vanden Borre reageert: "Er was geen balans en structuur"

  woensdag 11 januari 2017 om 20:05

  Anthony Vanden Borre heeft een punt gezet achter zijn carrière als profvoetballer. Dat nieuws raakte dinsdag bekend. De voormalige Rode Duivel zou het mentaal niet meer zien zitten. Zijn entourage bevestigt dat de flankverdediger vooral op psychisch vlak diep zit.

  Nochtans leek de uitleenbeurt aan Montpellier aanvankelijk een goede zaak. Hij startte in elke match, maar eind oktober begon hij met blessures te sukkelen. "Door die opeenvolging van blessures raakte hij ook mentaal ver weg, en Anthony is geen jongen om ver weg te zitten", aldus zijn entourage aan Het Laatste Nieuws. "Hij heeft balans en structuur nodig en die was er niet."

  Vanden Borre daagde al sinds de feestdagen niet op bij zijn club. "Hij voelde zich slecht tegenover Montpellier, omdat hij de club niet genoeg kon teruggeven voor alles wat ze voor hem gedaan had. Daarom besliste hij te stoppen. Anthony speelde bij Montpellier met de druk dat hij het daar goed moest doen, omdat hij anders terug bij Anderlecht zou terechtkomen."

  De carrière van Vanden Borre werd gekenmerkt door de vele diepe dalen. Dat heeft volgens zijn entourage een reden. "Hij moest op zijn 16e een carrière uitbouwen zonder fundering, er was geen begeleiding." Een andere vertrouweling treedt hem daarin bij. "Anthony heeft me vaak gezegd: 'Mijn carrière was al voorbij op mijn 16de. Ik ben ontspoord vanaf de eerste dag'. Ik kan begrijpen dat hij stopt."

  Poll

  Gaan jullie Vanden Borre missen op de voetbalvelden?

  (645 stemmen)

  Plaats een reactie

  Bekijk het laatste nieuws

  Entourage Vanden Borre reageert: "Er was geen balans en structuur"