Alweer kritiek op bouw Eurostadion, ook schepencollege Wemmel is bezorgd

Alweer kritiek op bouw Eurostadion, ook schepencollege Wemmel is bezorgd

11-01-2017 19:52

De bouw van het Eurostadion heeft weer een stevige klap gekregen. Nu krijgt het ook tegenkanting vanuit de kant van Wemmel.

Het schepencollege van Wemmel heeft woensdag besloten om een bezwaarschrift met veertien punten in te dienen in het openbaar onderzoek naar de milieuvergunningsaanvraag van Ghelamco voor de bouw van het Eurostadion op parking C in buurgemeente Grimbergen. Dat meldt Belga.

Veel overlast
De stad Wemmel heeft vooral bezwaren bij de wateropvang van Ghelamco op het terrein. Daarnaast is er ook kritiek op de mobiliteit van het hele project. "We vinden dat de gebruikte modellen voor de beheersing van de mobiliteit zwaar onderschat zijn en dat overlast veel groter zal zijn dan Ghelamoco laat uitschijnen", zegt burgemeester Walter Vansteenkiste (WEMMEL).

"We vrezen ook dat het project meer lucht- en lichtvervuiling zal genereren", klinkt het. "We vragen ons af of het procedureel correct is dat we geen kans gekregen hebben om ons uit te spreken over de definitieve versie van het milieueffectenrapport", besluit hij. Wordt ongetwijfeld vervolgd.