Barça moet puzzelen: salarisbeperking staat nieuw contract Messi in de weg

Barça moet puzzelen: salarisbeperking staat nieuw contract Messi in de weg

11-01-2017 19:40

Het langer vastleggen van Lionel Messi bij FC Barcelona heeft nogal wat voeten in de aarde. De Catalanen hopen na Neymar en Luis Suarez ook de verbintenis te verlengen van de Argentijnse sterspeler, die nog tot medio 2018 onder contract staat.

Barcelona loopt daarbij echter tegen een probleem aan. Clubs uit de Primera Division hebben namelijk te maken met een salarisbeperking. "Barcelona moet de situatie analyseren en het gezond verstand gebruiken", omschrijft Oscar Grau, algemeen directeur van de Spaanse topclub, de situatie in Spaanse media.

Messi verdient naar verluidt zo'n 22 miljoen euro per jaar. De salarissen van Neymar en Suarez zijn echter opgetrokken naar 25 miljoen en voor minder doet ook de viervoudig wereldvoetballer van het jaar het niet. Het plafond is echter in zicht voor de Spaanse kampioen, aangezien spelerssalarissen niet meer dan zeventig procent van het totale budget mogen bedragen.

Snijden in de salarissen is niet de eerste oplossing van Barcelona, stelt Grau. "De inkomsten moeten verder omhoog", redeneert de directeur, die echter niet uitsluit dat enkele andere spelers verkocht moeten worden.